T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / KARESİ - İl Özel İdare Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

eTwinning School Label İçin Davet Aldık....

Okul seviyesinde yapılan eTwinning çalışmalarını tanımlamak için eTwinning Okul Etiketi sunulmaktadır.

E-TWİNNİNG OKULU

Okul seviyesinde yapılan eTwinning çalışmalarını tanımlamak için eTwinning Okul Etiketi sunulmaktadır.

eTwinning'te yapılan çalışmalar için tanıma kavramı, öğretmenlerin hem ulusal düzeyde hem de Avrupa düzeyinde yaptıkları projeler için Kalite Etiketleri verilmeye başlanmasından beri var olmuştur. Ancak; bu etiketler, sadece öğretmenlerin projelerde bireysel olarak yaptıkları çalışmalar için verilmektedir. Bir eTwinning Okulu statüsüne kavuşma konsepti, nesnel olarak değerlendirilebilen bileşenleri içeren gelişimsel bir yolculuk konusudur. Bu bir yarışma değil, belli bir seviyeden daha ileri bir seviyeye ilerleme sürecidir. Okul seviyesinde yapılan çalışmaları tanımak için, eTwinning Okul Etiketi sunulmaktadır. Okulumuz 2020-2022 eğitim öğretim yılında yaptığı çalışmalardan ötürü eTwinning Okul Etiketi için davet maili almıştır. Bu nedenle okulumuzda bu süreçte yürütülecek çalışmaları belirlemek ve form doldurma sürecini sağlıklı bir şekilde yürütmek için bir ekip oluşturulmuştur. Bu ekip toplantılar planlayarak süreci tamamlamaya çalışmaktadır. 

 

 

İL ÖZEL İDARE ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA OKULU

2022 / 2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

"eTwinning Okulu" TOPLANTI TUTANAĞI

 

Toplantı Yeri                        : Öğretmenler Odası

Toplantı Tarihi ve Saati       : 04 / 01 / 2023

Toplantı No                           : 1

 

GÜNDEM MADDELERİ

 

·         Açılış ve Yoklama

·         eTwinning Okulu Daveti

·         eSafety Çalışmaları

·         Kapanış

 

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

·         Okul Müdürü Mehmet ÇAM tarafından gündem maddelerini görüşmek üzere toplantı açılışı yapıldı.

·         Okulumuz özel eğitim öğretmeni TÜLAY ÇETİN yürütmüş olduğumuz eTwinning projelerinin başarılı bir şekilde tamamlanması ve kalite etiketi ile ödüllendirilmesi sonucunda "eTwinning Okulu" olma daveti aldığımızı belirtti. Müdür Yardımcısı Mustafa KARAMAN  işbirliği içerisinde çalışmanın ve birlikte hareket etmenin başarılı bir süreç için önemli olduğuna dikkat çekti. Okul Müdürü Mehmet Çam  eTwinning portalına üye olmanın okulun, eTwinning aktivitelerinde aktif bir işbirliği olduğunu göstermesi gerektiğini ifade etti.

·         Okulumuz özel eğitim öğretmeni TÜLAY ÇETİN tarafından e-güvenlik ile ilgili hususlar hakkına bilgi verildi. Çağımızın en önemli iletişim araçlarından biri olan internetin, bilinçli kullanımı, zararlı içeriklerinden korunma, siber zorbalık ve istismarın önemli bir hal aldığını, bu bağlamda çocuklarımızın internetin zararlı içeriklerinden ve istismarlardan korunması için okul politikası oluşturulmasının faydalı olacağı belirtti. Okul Müdürü, Müdür Yardımcısı ve öğretmenlerin katkısı alınarak "e-güvenlik okul politikası ve kuralları" oluşturuldu. Müdür Yardımcısı Mustafa KARAMAN   okulda fotoğraf/video çekimleri kapsamında dikkat edilecek hususlar hakkında bilgi verdi. Okulun muhtelif yerlerine uyarı levhalarının asılacağını belirtti. Mustafa KARAMAN   Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan "Sosyal Medya Kullanımı" hakkında bilgi vererek dikkat edilecek hususlara değindi. Rehber Öğretmen Ahmet Sehri ŞEN okul içinde ve çevrimiçi derslerde cep telefonu konusunda hassas davranılması gerektiğini ifade etti. 

Okulumuz özel eğitim öğretmeni TÜLAY ÇETİN eSafetylabel.eu adresinden değerlendirme çalışmalarının yapılarak güvenlik etiketi almanın önemli olduğu belirtti. Diğer öğretmenlerin de siteye üye olmasının ek puan getireceğini sözlerine ekledi.

Rehber Öğretmen Ahmet Sehri ŞEN  güvenli ve bilinçli internet kullanımı konularına derslerde yer verildiğini belirtti.

4.      Okul Müdürü Mehmet Çam iyi dileklerle toplantıyı sona ermiştir.

 

 

ALINAN KARARLAR:

 

·         Güvenli internet kullanımı ile uyarı levhaların okulun muhtelif yerlerine asılması ve sürekli olarak kalmasına,

·         Okul sınırları içerisinde izinsiz fotoğraf/video çekilmemesi konusunda hassas davranılmasına,

·         eTwinning faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasına,

·         Güvenli internet günü kapsamında çeşitli etkinliklerin yapılmasına,

·         Veli ve öğrenci bilgilendirilmelerinin yapılmasına,

·         e-Güvenlik konularına derslerde yer verilmesine,

·         eSafety etiketi konusunda çalışmaların devam etmesine, etiketin altın seviyeye ulaşması için gerekli gayretin gösterilmesine KARAR VERİLDİ.

 

23-01-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.01.2023 - Güncelleme: 23.01.2023 16:25 - Görüntülenme: 111
  Beğen | 0  kişi beğendi