BALIKESİR / KARESİ - İl Özel İdare Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

INTERACTION BETWEEN CULTURES (KÜLTÜRLER ARASI ETKİLEŞİM)

INTERACTION BETWEEN CULTURES (KÜLTÜRLER ARASI ETKİLEŞİM) Proje etkinliklerimiz başladı.

Okulumuz öğretmenlerinden Tülay Çetin ve 10/A Otizm Öğrencilerinin proje ortağı olduğu, Ülkemizden Cemile ÇELİK YANIK ve Azarbeycan'dan Sevinç HUMBATOVA'nın kurucusu olduğu Kültürler Arası Etkileşim projemiz okulumuzda başladı.Projede Türkiye (10), Azarbeycan (1), Arnavutluk (3), Gürcistan (1), Portekiz (1), Romanya (2), Ukrayna (1), İtalya (2), Kuzey Makedonya (1)'dan öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile farklı kültürleri tanımak, ortak ve farklı yönlerini keşfetmek,web2 araçlarını kullanarak öğrencilerle etkinlikler yapmak ve dil becerilerini  geliştirmek amaçlarımız arasındadır. Kültür bir toplumu bir arada tutan en önemli unsurlardan biridir. Geçmişten günümüze bizi biz yapacak en önemli değerlerimiz arasındadır. Projemizde aynı zamanda öğrencilerimizin kendi kültürlerinin yanısıra  farklı kültürleri tanımalarını sağlamak, farklı kültürel değerlere sahip çıkma bilincini oluşturmak amaçlanmaktadır.Ayrıca özel öğrencilerimizle bu proje yer alarak onların sosyalleşmesine ve diğer öğrencilerin farkındalıklarının artmasını sağlayacağız.

İlk öğretmen tanışma toplantımızı gerçekleştirdik. Proje boyunca yapılacak etkinlikleri planladık. CodeWeek haftasında projemizde bayrağımızı kodluyoruz.

10-10-202310-10-202310-10-202310-10-202310-10-2023

Yayın: 10.10.2023 - Güncelleme: 10.10.2023 12:44 - Görüntülenme: 120